25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • Музей космонавтики у Житомирі став півфіналістом престижного музейного конкурсу

Музей космонавтики у Житомирі став півфіналістом престижного музейного конкурсу

  • 26 березня, 2019 10:09
Житомирський музей космонавтики імені Корольова вперше став напівфіналістом престижного музейного конкурсу «ЖИВА», що проводиться під патронатом Міжнародної організації «Форум слов’янських культур».

«Організація вже 15 років пробуджує творчий потенціал слов’янських культур, забезпечує їх присутність у глобальному контексті сучасності, а також об’єднує митців, діячів культури і музейників з різних країн», - пояснюють в обласній раді.

У рамках першого візиту в Україну делегації Міжнародної організації «Форум слов’янських культур» за підтримки Всеукраїнської асоціації музеїв, музей відвідали члени конкурсної комісії Андреа Рихтер (Словенія) и Неда Кнежевич (Сербія), які оцінювали діяльність музею у півфіналі Міжнародного конкурсу. Гості також відвідали будинок-музей, де народився та деякий час проживав видатний житомирянин.

Оцінювання кандидатів продовжуватиметься до кінця квітня, а церемонія нагородження лауреатів відбудеться на початку жовтня в Чорногорії.

Як повідомляв «Журнал Житомира», Житомирський музей космонавтики проведе спільну виставку з французьким музеєм La Coupole.





Поділитись

Новини по темі: