20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • «Роскосмос» передасть в Житомирський музей космонавтики зразки ракетно-космічної техніки

«Роскосмос» передасть в Житомирський музей космонавтики зразки ракетно-космічної техніки

  • 24 лютого, 2011 14:24
У Житомирі у музеї космонавтики імені С. П. Корольова планують створити нову тематичну експозицію «Україна і космос».

Як повідомляє «Журналу Житомира» прес-служба Житомирської облдержадміністрації, в музеї планують збудувати приміщення фондосховища, науково-технічної бібліотеки, планетарій і зали площею 107 квадратних метрів, де планується розмістити тематичну експозицію «Україна і космос».

У зв'язку з цим, губернатор Житомирської області Сергій Рижук звернувся за допомогою в її облаштуванні в Національне космічне агентство України. Генеральний директор агентства Юрій Алексєєв запевнив, що надасть всебічну допомогу музею, як інформаційно-консультативну, так і в комплектуванні експонатами.

Крім того, НКАУ звернулося до керівництва Федерального космічного агентства «Роскосмос» з проханням передати в Житомирський музей космонавтики деякі зразки ракетно-космічної техніки та матеріали, які розширять тематику музею.

Варто відзначити, що новий заступник керівника Федерального космічного агентства «Роскосмос» - Олександр Петрович Лопатин в 1978 році закінчив Житомирське вище командне училище радіоелектроніки ППО ім. Ленінського комсомолу.

Зараз в самому музеї проходить реконструкція.

У минулому році був зведений фундамент і змонтований каркас триповерхової будівлі фондосховища і планетарію. У цьому році заплановано ввести в експлуатацію фондосховище, а до Євро-2012 - зал експозиції.
Поділитись

Новини по темі: