29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Аферисти з Житомира ошукали клієнтів на пів мільйона гривень: пропонували дешеві вантажні перевезення

Аферисти з Житомира ошукали клієнтів на пів мільйона гривень: пропонували дешеві вантажні перевезення

  • 22 грудня, 2021 14:38
У Житомирі правоохоронці викрили фейкових перевізників, які брали з клієнтів десятки тисяч гривень передоплати і після цього зникали. Про це "Журналу Житомира" розповіли в поліції Житомирської області.
 

"Члени групи, користуючись відомими веб-ресурсами вантажних автомобільних перевезень, підбирали зручні для них замовлення та пропонували свої послуги. При цьому переконливим аргументом для потенційних клієнтів називали привабливі умови оплати їх праці. Після узгодження усіх домовленостей псевдоперевізники переконували замовників у готовності вантажу до відправки і необхідності передоплати за транспортування товару до місця призначення", - інформує поліція.


Замовники перераховували на банківські рахунки "перевізників" обумовлені суми – від 25 до 50 тисяч гривень. Однак перевезень так ніхто і не виконував.

За зібрано поліцією інформацією, вказана група причетна щонайменше до 10 таких фактів. Загалом аферисти отримали від клієнтів близько пів мільйона гривень.

До складу групи входили двоє житомирян, 30 та 37 років. Відомо, що раніше вони уже притягувалися до кримінальної відповідальності.

Досудове розслідування проводиться за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) КК України. Чоловікам може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 8 років.
Поділитись

Новини по темі: