24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • СБУ «накрила» в Житомирі схему нелегальної міграції: через фіктивні фірми робили іноземцям документи

СБУ «накрила» в Житомирі схему нелегальної міграції: через фіктивні фірми робили іноземцям документи

  • 17 червня, 2021 15:31
Іноземець створив у Житомирі декілька фіктивних фірм, за допомогою яких він нелегально переправляв до України «гастарбайтерів». Про це повідомила пресслужба СБУ.
 

«Контррозвідники СБУ заблокували канал нелегальної міграції іноземців та припинили їх незаконну легалізацію на території України. За даними слідства, злочинний бізнес організував уродженець однієї з країн Західної Азії. Для свого прикриття він створив декілька будівельних фірм у Житомирі і використовував їх виключно для виготовлення підроблених «офіційних» документів: віз, паспортів, посвідок на проживання іноземців в Україні», – інформує спецслужба.


Зазначається, що вартість «послуг» для однієї особи-мігранта становила, у середньому, $10 тис. і залежала від «пакету» підроблених документів.

«Фігурант залучив двох спільників, які підшукували «клієнтів-будівельників» серед іноземців, зокрема вихідців з країн Близького Сходу, і супроводжували їх до України», – додали в Службі безпеки України.

Відомо, що за цією «схемою» до України незаконно в’їхало майже три десятки іноземців.

За матеріалами СБУ організатору «трафіку» повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.





Фото: СБУ
Поділитись

Новини по темі: