29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Житомирянин створив злочинну групу, яка спеціалізувалася на пограбуванні підприємців

Житомирянин створив злочинну групу, яка спеціалізувалася на пограбуванні підприємців

  • 10 червня, 2021 15:22
Злочинну групу, організовану 51-річним житомирянином, підозрюють у скоєнні розбійних нападів на підприємців з Житомирщини та столиці. Під час одного з таких нападів злочинцям вдалося заволодіти майже одним мільйоном гривень. Про це "Журналу Житомира" повідомила пресслужба обласної прокуратури.
 

"За даними слідства, 51-річний уродженець міста Житомира, раніше судимий за бандитизм, з метою власного збагачення, створив та очолив організовану злочинну групу, залучивши ще чотирьох своїх знайомих, 1972-1989 років народження, жителів міста Києва та Київської області. Відтак у грудні минулого року угрупованням скоєно розбійний напад на підприємця з Київської області", – йдеться у повідомленні.


За інформацією прокуратури, застосовуючи ножі господарсько-побутового призначення та газовий балончик, підозрювані заволоділи готівковим коштами підприємця на загальну суму 976 тис. грн.



Фото: прокуратура

Зазначається, що у ході досудового розслідування також встановлено причетність організатора злочинної групи до скоєння у 2017-2019 роках ще трьох розбійних нападів на підприємців Житомира та Житомирської області, а також у незаконному носінні і зберіганні вогнепальної зброї та боєприпасів до неї.
 

"Організованій групі у складі п'яти осіб повідомлено про підозру у скоєнні розбою, спрямованого на заволодіння майном у великих розмірах (ч. 4 ст. 187 КК України). Крім цього, організатора злочинної групи додатково підозрюють у скоєнні розбою, поєднаного  з проникненням у житло та незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами (ч. 3 ст. 187,  ч. 1 ст. 263 КК України)", – резюмувала прокуратура.


Наразі організатору та трьом підозрюваним застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою, ще одному - домашній арешт.
Поділитись

Новини по темі: