28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Шпигуном ФСБ виявився 22-річний житель Бердичева: суд відправив його під варту

Шпигуном ФСБ виявився 22-річний житель Бердичева: суд відправив його під варту

  • 23 квітня, 2021 9:30
Агентом російської спецслужби, який збирав на Житомирщині розвідувальні дані про військові частини та військових, виявився 22-річний чоловік з міста Бердичів. Про це повідомила обласна прокуратура.
 

"За даними слідства, 22-річний житель міста Бердичева, протягом січня-квітня цього року, з корисливих мотивів, вступивши у злочинну змову з представником ФСБ Росії, діючи під конспіративним псевдонімом, отримував та виконував завдання, що заподіюють шкоду обороноздатності та державній безпеці України. Зокрема, фотографував територію, будівлі військових об’єктів, автотранспорт, розташування камер відеоспостережень та "сліпих зон", систему охорони, а також збирав приватну інформацію про військовослужбовців та їхні родини тощо", – інформує відомство.


Здобуті відомості, за які йому пообіцяли грошову винагороду, передавав різними видами зв’язку.

Ухвалою Корольовського районного суду міста Житомира підозрюваному застосовано тримання під вартою з правом внесення грошової застави  у розмірі 80 прожиткових мінімумів, що становить понад 180 тис. грн.

Затриманому інкримінують злочин за ч. 1 ст. 111 КК України (вчинення державної зради, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду обороноздатності, державній безпеці України шляхом надання іноземній організації та її представникам допомоги у проведенні підривної діяльності проти України).
Поділитись

Новини по темі: