28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • У Житомирі з банківських рахунків таємно вкрали 14 мільйонів гривень – прокуратура

У Житомирі з банківських рахунків таємно вкрали 14 мільйонів гривень – прокуратура

  • 25 лютого, 2021 11:22
У Житомирі через несанкціонований доступ до банківської системи викрадено понад 14 млн грн. Про це повідомила Житомирська обласна прокуратура.

За даними слідства, до викрадення з банківських рахунків та відмивання грошових коштів причетна група осіб, серед яких – головний бухгалтер філії банку, підприємець та приватні особи.
 

"Тривалий час, з 2011 по 2016 роки, здійснюючи за сприяння головного бухгалтера несанкціонований доступ до автоматизованої банківської системи, фігуранти справи таємно викрадали грошові кошти, одержуючи їх за підробленими документами у банківських касах. Одержані протиправним методом кошти - одноразові суми становили від 50 до 400 тис. грн – використовували на власний розсуд, у тому числі для ведення господарської діяльності", – інформує прокуратура.


Слідчі поліції повідомили чотирьом особам про підозру у скоєнні злочинів за ч. 4, 5 ст.185, ч. 2 ст. 200, ч. 2 ст. 209 КК України.

За інкриміновані підозрюваним злочини передбачено покарання, зокрема, позбавлення волі від 7 до 12 років, з конфіскацією майна.
Поділитись

Новини по темі: