27 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Прикривав незаконні вирубки дубів: у Житомирській області затримали одного з керівників Держекоінспекції

Прикривав незаконні вирубки дубів: у Житомирській області затримали одного з керівників Держекоінспекції

  • 26 січня, 2021 8:31
У Житомирській області затримали в.о. начальника відділу Держекоінспекції Поліського округу, який за долари прикривав «чорного лісоруба». Про це 25 січня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури у кримінальному провадженні, співробітниками територіального управління ДБР, розташованого у м. Хмельницький, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Житомирській області ДСР Нацполіції України викрито під час одержання неправомірної вигоди посадову особу Державної екологічної інспекції Поліського округу», – йдеться у повідомленні.

Пресслужба прокуратури зазначає, що в.о. керівника відділу Держекоінспекції регіону було затримано під час одержання неправомірної вигоди на суму 600 доларів США від місцевого жителя, який здійснив незаконну порубку дерев породи дуб у лісогосподарстві Житомирського району.


 

«За таку суму він пообіцяв «чорному лісорубові» прикрити незаконну порубку, «владнати» питання щодо непритягнення його до адмінвідповідальності екологічною інспекцією, а в разі виявлення порубки правоохоронцями – попередити про спосіб вивезення», – додають у прокуратурі.


Наразі посадовця затримано, вирішується питання щодо повідомлення про підозру, обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.
Поділитись

Новини по темі: