26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • В одному з приватних будинків Житомира працювала лабораторія з виробництва амфетаміну. ФОТО

В одному з приватних будинків Житомира працювала лабораторія з виробництва амфетаміну. ФОТО

  • 6 січня, 2021 13:32
У Житомирі 39-річний чоловік налагодив в приватному будинку виробництво синтетичних психотропних речовин. Як повідомили у поліції, під час обшуків оперативники вилучили з обійстя докази протиправної діяльності.
 

"У приватному будинку проживає 39-річний чоловік. Раніше він уже притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки. Ми володіли відомостями про те, що він налагодив за місцем проживання незаконне виробництво психотропних речовин синтетичного походження і у результаті низки оперативних перевірок ця інформація підтвердилась", – прокоментував начальник регіонального Управління боротьби з наркозлочинністю ДБН НПУ Вадим Савчук.


Серед вилученого – готовий порошок, зовні подібний до амфетаміну, прекурсори, електронні ваги, лабораторне обладнання та хімічні реактиви, інші речі, які використовувались для виготовлення психотропу.



Вилучені приладдя та компоненти, а також готовий порошок наразі направлені на експертне дослідження до Житомирського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

Досудове розслідування триває за кількома статтями Кримінального кодексу України. Чоловіка також перевіряють на причетність до розповсюдження психотропних речовин власного виробництва.

За чинним законодавством йому може загрожувати покарання від штрафних санкцій і до позбавлення волі строком до 3 років.

Поділитись

Новини по темі: