30 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Обіцяли працевлаштувати в Німеччині: кіберполіція спіймала на Житомирщині банду шахраїв

Обіцяли працевлаштувати в Німеччині: кіберполіція спіймала на Житомирщині банду шахраїв

  • 15 квітня, 2020 10:44
Кіберполіція викрила у Житомирській області фейкових роботодавців, котрі під приводом працевлаштування за кордоном ошукували громадян. Своїм клієнтам шахраї пропонували працювати на рибних фермах у Німеччині та Нідерландах.

"До злочинних дій причетні двоє жителів Житомирської області, віком 28 і 23 роки. У кожного з них були розподілені обов’язки: старший з чоловіків був організатором і безпосередньо спілкувався з потенційними клієнтами, а молодший – розміщував відповідні оголошення на інтернет-ресурсах та слідкував за наповненням банківського рахунку і займався "транзитним" рухом коштів між картками", – інформує Департамент кіберполіції Національної поліції України.

Чоловіки розміщували оголошення у соцмережі та пропонували послуги із працевлаштування на роботу до країн Європи. Потенційним клієнтам пропонували заробіток на рибних фермах у Німеччині та Нідерландах.

Бажаючі зв’язувались з "роботодавцями" телефоном вказаним в оголошенні. Зловмисники вимагали передплату за свої послуги – близько 3 тисяч гривень. Після цього контактні телефони "помічників" з працевлаштування більше не відповідали.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Правоохоронці провели обшуки за місцями мешкання шахраїв: вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські картки, sim-карти та флеш-накопичувачі.

Поділитись

Новини по темі: