26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • У Житомирі СБУ пов'язала еколога, який вимагав тисячі доларів за видачу дозволів

У Житомирі СБУ пов'язала еколога, який вимагав тисячі доларів за видачу дозволів

  • 26 лютого, 2020 13:59
Служба безпеки України викрила головного спеціаліста Управління екології та природних ресурсів Житомирської ОДА у вимаганні хабарів за видачу дозвільних документів. Як повідомляє пресцентр СБУ, чиновник запровадив схему вимагання грошей від підприємств регіону, діяльність яких пов'язана із викидами в атмосферу забруднюючих речовин чи іншим шкідливим виробництвом. 

За попередньою версією слідства, за безперешкодне погодження технічної документації та надання дозволів на роботу зловмисник вимагав до $10 тисяч, залежно від комерційних потужностей підприємства.

Оперативники СБУ задокументували факт вимагання посадовцем 15 тисяч гривень від фірми, що спеціалізується на наданні посередницьких послуг із оформлення документації на викиди забруднюючих речовин стаціонарними джерелами.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України, посадовцю оголошено про підозру. Наразі перевіряється інформація щодо інших фактів корупційних зловживань посадовця та причетності посадових осіб ОДА до оборудок.

Поділитись

Новини по темі: