28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • У Рівному «замовили» активіста, який боровся проти незаконного видобутку бурштину на Житомирщині

У Рівному «замовили» активіста, який боровся проти незаконного видобутку бурштину на Житомирщині

  • 11 лютого, 2020 11:37
Служба безпеки України попередила замовне вбивство представника однієї з громадських організацій, який публічно виступав проти незаконного видобутку бурштину та вирубки лісів Житомирській у Рівненській областях. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

"СБУ отримала інформацію, що раніше судимий мешканець Рівного підшукує через кримінальні кола виконавця для здійснення вбивства. Організатор злочину "замовив" місцевого активіста, який послідовно протидіяв схемам розкрадання державних природних ресурсів на території регіону. Правоохоронці встановили, що активіст через свою громадянську позицію заважав зловмиснику налагодити оборудки з нелегального видобування бурштину та вирубування лісів. До тіньового бізнесу фігурант справи планував залучити афілійовані структури, а також представників кримінальних кіл", - йдеться у повідомленні.

Співробітники СБУ задокументували факти збору зловмисником інформації про потенційну жертву. Для вчинення злочину його організатор передав "кілеру" гранатомет РПГ-18 і дві бойові гранати. 

Для попередження вбивства було здійснено імітування обстановки злочину.

Затримали обох у Рівному під час звітування кілера перед організатором. Зловмисникам повідомлено про підозру в умисному вбивстві, вчиненому на замовлення. Їм загрожує від 10 до 15 років в’язниці або довічне увʼязнення.
Поділитись

Новини по темі: