20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • СБУ «накрила» в Житомирській області багатомільйонну схему з розкрадання лісу

СБУ «накрила» в Житомирській області багатомільйонну схему з розкрадання лісу

  • 12 листопада, 2019 17:55
У Житомирській області Служба безпеки України викрила масштабне розкрадання лісоматеріалів з подальшим експортом переробленої деревини. За попередніми оцінками за час функціонування схеми зловмисники встигли вивезти за кордон продукції на понад 14 мільйонів гривень.
 

"Організували незаконну схему двоє мешканців Новоград-Волинського. Один із ділків скуповував у державних і комунальних лісгоспах регіону необліковану деревину, а його компаньйон-власник деревопереробного підприємства відповідав за виробництво деревного вугілля", - повідомляє пресцентр СБУ. 


За інформацію відомства, лісоматеріали легалізували через низку підприємств, оформлених на безхатченків, готову продукцію експортували до країн ЄС. 

У межах відкритого кримінального провадження відбулось 15 обшуків за місцями реєстрації задіяних в оборудці фірм, на промислових потужностях, у складських приміщеннях та помешканнях фігурантів справи. Правоохоронці вилучили необліковані лісоматеріали, готову продукцію, транспортні засоби і документацію, яка доводить оборудки. 

"Тривають слідчі дії. Перевіряється також інформація про причетність до схеми посадовців лісової галузі регіону", - додають у Службі безпеки України.



Поділитись

Новини по темі: