19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • СБУ припинила на Житомирщині незаконний видобуток бурштину з оборотом в $20000 у місяць. ФОТО

СБУ припинила на Житомирщині незаконний видобуток бурштину з оборотом в $20000 у місяць. ФОТО

  • 27 травня, 2019 9:14
Служба безпеки України припинила діяльність організованого угруповання, учасники якого налагодили незаконний видобуток і збут бурштину. 

«Оперативники спецслужби встановили, що організував «артіль бурштинових старателів» непрацюючий мешканець міста Олевська. Для видобутку «сонячного каменю» у прикордонних районах Житомирщини він винаймав місцевих жителів», - інформує прес-центр СБУ.

За оперативними даними спецслужби, ділок мав «дах» серед місцевих правоохоронців, які за визначену винагороду не заважали йому у незаконному промислі та завчасно попереджали про рейди силовиків. 

У межах відкритого кримінального провадження правоохоронці провели на території Олевського району півдесятка санкціонованих обшуків. Під час слідчих дій співробітники Управління СБУ в Житомирській області затримали п’ятьох учасників угруповання під час незаконного видобутку «сонячного каменю» шляхом гідророзмиву ґрунту. 
 

«У організатора оборудки вилучено чорнові записи, які підтверджують протизаконну діяльність та свідчать про мінімальний дохід угруповання у 25 тис. доларів США щомісяця. Крім того, у фігурантів справи вилучено, зокрема видобутий бурштин, шість мотопомп, два електрогенератори», - повідомляє спецслужба.


Загальна вартість вилученого обладнання становить понад 25 тисяч американських доларів. Наразі тривають слідчі дії у кримінальному провадженні.







Поділитись

Новини по темі: