29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Співробітники СБУ проводять обшуки у приміщеннях житомирських єпархій УПЦ МП

Співробітники СБУ проводять обшуки у приміщеннях житомирських єпархій УПЦ МП

  • 3 грудня, 2018 17:35
  • 1
Силовики проводять обшуки у приміщеннях житомирських єпархій Української православної церкви московського патріархату за підозрою у розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі. Про це повідомили у прес-службі Нацполіції у Житомирській області. 

Як стало відомо «Журналу Житомира», обшуки у будівлях та приміщеннях єпархій проводять у Житомирі, Коростені та Овручі. 

Силовики провели 8 санкціонованих обшуків у рамках кримінального провадження працівники Слідчого управління ГУНП та співробітники УСБУ в області провели 8 санкціонованих обшуків у будівлях та приміщеннях кількох єпархій регіону. 

Обшуки проводяться у рамках розслідування кримінального розпочатого за ст. 161 – Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками. 

Мова йде про умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності або образа почуттів громадян у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями, а також пряме чи непряме обмеження прав або встановлення прямих чи непрямих привілеїв громадян за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками. 

До проведення слідчих дій долучилися й працівники Служби безпеки України. 

Варто зазначити, що силовики вже проводили санкціоновані слідчі дії у настоятеля Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополита Павла. Обшуки за місцем його проживання та розміщення майнового комплексу. 
 

Правоохоронці звершили обшук


3 листопада 2018 року, у приміщенні Житомирського єпархіального управління Української Православної Церкви правоохоронні органи звершили обшук.

Як пояснили представники правоохоронців, нібито підставою для повного обшуку приміщення стало вилучення друкованої продукції (газети, листівки з елементами агітаційного змісту, що зможуть спричинити розпалювання міжконфесійної ворожнечі), про це пише у постанові, яка була надана працівникам єпархіального управління.

Провівши детальний обшук правоохоронці вилучили всю єпархіальну компютерну техніку, флеш-накопичувачі, вінчестер із камер відеонагляду, компютерні диски.

Прес-служба Житомирської єпархії.
 

Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

3 грудня, 2018 19:11:29

Нарешті за них взялися