29 березня, 2024
Ми в соцмережах

Житомирський таксист дезінформував міліцію про напад на нього

  • 8 лютого, 2011 11:57
42-річний таксист з Житомира спробував приховати розтрату денної виручки, повідомивши міліцію про розбійний напад на себе.

Вранці 4 лютого в відділення міліції за телефоном 102 зателефонував чоловік, який розповів про розбійний напад на нього двома невідомими. Вони заволоділи машиною і грошима потерпілого, а його самого ледь не вбили, намагаючись задушити зашморгом.

За словами чоловіка, трапилося це все недалеко від смт. Гришківці, на околиці якого він зараз і знаходиться.

Слідчо-оперативна група виїхала за вказаною адресою, де і виявила потерпілого, який їх очікував, - ним виявився 42-х річний чоловік, що працює в одній зі служб радіотаксі міста Житомира.

З його слів випливало, що рано вранці до нього в машину сіли двоє молодих людей, які перебували у легкій стадії алкогольного сп'яніння, і попросили відвезти їх до Бердичева. Не доїжджаючи до Гришковець, вони попросили водія зупинитися, після чого накинули йому на шию зашморг і почали душити. Коли чоловік втратив свідомість, злочинці викинули його з машини, після чого заволоділи автомобілем потерпілого і зникли в невідомому напрямку.

Таксист розповів міліціонерам, що пролежав без свідомості досить довго, а після того як прийшов до тями, відразу ж повідомив про подію правоохоронним органам.

На затримання злочинців були орієнтовані всі наряди міліції міста та району, до операції по затриманню зловмисників були підключені також і ДАІшники. Ситуація ускладнювалася тим, що потерпілий не міг згадати обличчя своїх кривдників мотивуючи тим, що вони сиділи на задньому сидінні і були в капюшонах.

Між тим міліціонерів насторожилла поведінка потерпілого таксиста, який, переживши розбійний напад, вів себе буденно і спокійно. Крім того, що пролежавши тривалий час без свідомості на мокрому асфальті чоловік виглядав підозріло чисто і був абсолютно сухим.

Незабаром в одному з глухих дворів міста Бердичева був знайдений викрадений автомобіль з ключем у замку запалювання. Обстеживши машину, криміналісти серйозно задумалися над питанням: а чи були бандити? Ніяких слідів, які могли вказати на присутність у салоні авто сторонніх осіб, виявлено не було.

Все це виглядало більш ніж дивно, тому співробітники міліції вирішили провести ще одну розмову з потерпілим, який вже почав перетворюватися для них у підозрюваного. Не витримавши відвертої розмови, житель Житомира щиросердно зізнався, що вигадав історію з викраденням, оскільки працює на приватну фірму, якій заборгував багато грошей. Та й всю свою нічну виручку чоловік програв на ігрових автоматах, сподіваючись на виграш.

Боячись звільнення, хитрий таксист придумав, на його думку, простий спосіб вирішити проблему - інсценувати пограбування і викрадення машини (за нею, до речі, повинні були заїхати друзі «потерпілого», після чого транспортному засобу належало бути розібраним на запчастини).

Найцікавіше те, що чоловік вже був судимий раніше, а своїм вчинком він знову порушив деякі із законів. Поки що на вигадника складений тільки протокол про адміністративне правопорушення, і ніякої суворої відповідальності за скоєне крім адміністративного штрафу йому не загрожує. Однак якщо його захоче залучити до відповідальності фірма-роботодавець, то шахрай так просто не відбудеться, і йому доведеться відповідати по всій суворості закону.
Поділитись

Новини по темі: