19 листопада, 2024
Ми в соцмережах

Кавова пристрасть: зерна з нотками щастя

  • 27 вересня, 2023 19:18

Хтось любить запах щойно купленої книги, щоб відчувати ще фарбу видавництва, хтось - аромат свіжоскошеної трави з пряним вереском та п’янким любистком, інші полюбляють зваблюючий тонкий аромат парфумів жіночого тіла. Але майже усі точно отримують прилив щастя від щойно розпакованої пачки кави в зернах. І якщо існує аромат, який дарує справді прилив емоцій - це саме якісно обсмажена кава.І щоб частіше радувати цим приємним сплетінням, не потрібно щоразу ходити в кавярню, а можна купити каву в зернах київ на сайті без посередників. Які відтінки обрати, як орієнтуватися в асортименті та видах, розповідають кавові експерти.

Кава в зернах: особливості

Яким буде готовий напій залежить від багатьох попередніх факторів обробки та підготовки зерен. З особливостей це місце збору, клімат, ступінь дозрівання зерен, подальше опрацювання. Якість кави напряму залежить від інтенсивності сонячних променів, опадів та інших атмосферних моментів, про які ми навіть не задумуємось перед покупкою. Проте гурмани скрупульозно враховують ці деталі. Для цього краще за все поцікавитись в консультантів магазину і розгорнуто отримати відповідь про той чи інший вибір асортименту.

До прикладу свою високу популярність зберігає в онлайн-магазині  кава Чорна Карта в зернах, яку обирають як ощадливий варіант смачної вишуканої кави.

У чому секрет саме кави в зернах?

Відповідь на це питання не буде однозначною, адже тут потрібно зберігати технологію помелу й затрату певного часу на приготування. Але цей процес і є тим таїнством, яке посилює любов до справжнього смаку і аромату.

Цілісна кава – зразок сировини для варіння напою. Саме собою зернятко є натуральною капсулою, яка оберігає від “вивітрювання” всі найважливіші якості продукції.

Перевагами цільної кави замість меленої є:

  • повноту смаку та аромату;
  • більша кількість кофеїну;
  • насичений і яскравий смак.

Як обрати каву в зернах

Знайоме правило, яке знають майже всі кавомани це сорти та купажі. Вони бувають двох видів:

  • арабіка - вишуканіша за смаком та з певною кислинкою, притаманною гірському клімату. Це захоплення гурманів та поціновувачів гармонії багатогранного смаку.
  • робуста - терпка та дещо з гірчинкою смаку з більшою концентрацією кофеїну.

За складом виробники поєднують два види зерен в один купаж. Найкращим вважається комплектація 50*50, де арабіка та робуста зміщуються та довершують смак.

Проте не складає великої роботи знайти сорти в чистому вигляді.

Головне при виборі мати опис продукції з повною інформацією про склад купажу, сорт і якості. 

 

Поділитись

Новини по темі: