20 листопада, 2024
Ми в соцмережах

Хитрощі приготування м’яса та овочів на грилі

  • 5 жовтня, 2022 21:35

Грилювання – доволі просте заняття, яке все більше набуває популярності в Україні. Маємо кілька простих порад, дотримуючись яких, ви отримаєте набагато кращий смак страв. Отже, що варто робити, щоб м’ясо та овочі на грилі були соковитими та не пересушеними?

Знімайте товсті шматки м’яса з грилю за 15-20 хвилин до готовності

М’ясо доволі повільно змінює свою температуру. Товсті стейки потребують більше часу для нагріву на грилі порівняно з тонкими шматками м’яса. А після того, як вони набули високої температури, повільніше її віддають. Тобто, процес приготування продовжується після того, як ви зняли м’ясо з решітки. Час збереження високої температури всередині тонких і середніх шматків становить 5-10 хвилин, а всередині товстих – 15-20 хвилин. Враховуйте це, якщо хочете отримати добре просмажені та водночас соковиті стейки.

Як готувати овочі на грилі

Грилювати найкраще пружні, стиглі та соковиті овочі з щільною м’якоттю. Якщо плануєте зробити салат із грильованих овочів, то їх краще обробляти цілими, а потім нарізати. Якщо ж плануєте вживати овочі з грилю одразу, краще порізати їх шматочками чи кільцями. Для приготування на грилі підходять:

  • болгарський перець;
  • помідори;
  • цвітна капуста;
  • баклажани, кабачки;
  • цибуля, морква.

Цей перелік можна продовжувати. Зважайте, що овочі готуються доволі швидко, тому слідкуйте за ними й вчасно знімайте з решітки. Чим більш щільним є овоч, тим більше часу його потрібно тримати у грилі. Приміром, помідори приготуються швидше, ніж кукурудза чи цукіні. Досягти приблизно одночасної готовності різних овочів можна, якщо тверді нарізати тоншими скибками або покласти їх на решітку раніше за м’які. Олія допоможе зберегти соковитість овочів та уникнути прилипання до грилю – змастіть нею решітку та шматочки овочів.

Чи обов’язково закривати кришку гриля

На грилі можна готувати з відкритою та закритою кришкою. Відкрита дає змогу бачити стан продуктів. Однак у більшості випадків краще все ж закривати кришку, бо тоді:

  • Легше контролювати температуру та підтримувати її на одному рівні.
  • Температура всередині гриля вища та краще розподілена. Отже, продукти пропікаються швидко та рівномірно з усіх боків.
  • М’ясо та овочі виходять більш соковитими. Адже пара залишається всередині грилю та зволожує їх.
  • Завдяки швидшому приготуванню скорочуються витрати газу, вугілля чи електроенергії.

Спробуйте і побачите, що завдяки нашим порадам грильовані страви смакуватимуть краще. Замовляйте газовий, вугільний або електричний гриль на сайті Grill Point https://grillpoint.com.ua/ua/ в офіційного дилера пристроїв перевірених торгових марок.

Поділитись

Новини по темі: