29 березня, 2024
Ми в соцмережах

На що звернути увагу, купуючи насіння для висадки

  • 12 квітня, 2021 17:39
З початком весни у багатьох із тих, хто доглядає за своєю дачною ділянкою, або ж займається вирощуванням урожаю та культур для продажу, починаються клопоти у підборі якісного насіння для висадки. Спостерігаючи за ситуацією з закупкою насіння, можна зробити висновок, що лише 40% людей купують насіння у спеціалізованих магазинах. Інші 60% купують насіння у випадкових крамницях, з рук, або там, де дешевше.

Чи впливає це на якість урожаю?

Безумовно! Адже насіння – це ключовий фактор. Насіння, яке є неякісним, дефектним, не дасть бажаних плодів. Відповідно до цього, якщо ви прагнете виростити якісний та смачний урожай – насіння обирайте ретельно, звертаючи особливу увагу на його якість. 

Широкий асортимент культур: кукурудза, соняшник, цукровий буряк, озимий ріпак – пропонує сайт https://lnzweb.com/rape. Якість насіння – на вищому рівні, а отже ваш урожай буде не лише смачним, а і багатим. В одному мішку близько 1,5 мільйона насінин – підходить як для великого сільськогосподарського виробництва, так і для висадки на власній ділянці. 

Ключові моменти вибору посівного матеріалу

На вулиці теплішає. Температура дозволяє почати посів, саме тому питання вибору насіння – дуже актуальне. Купувати насіння нашвидкуруч – ідея не найкраща. Можна легко помилитися та придбати насіння низької якості, з якого не буде гідного врожаю, тому ось декілька порад, на що звернути увагу, обираючи насіння:
  • Упаковка розкаже багато! Прочитати про вид насіння, особливості його зберігання, посадки та інформацію про місце його виготовлення – можна на упаковці. Перед тим, як обрати посівний матеріал, вивчіть його термін придатності, якість та зверніть увагу на компанію-виробника;
  • Обробка. Насіння для посіву є трьох видів обробки: гранульоване, інкрустоване й плазмове. Воно має спеціальне покриття, яке стимулює більш швидкий та ефективний ріст врожаю. Але пам’ятайте, що насіння з обробкою такого типу зберігається дещо менший термін;
  • Зберігання. Купувати таке насіння краще в надійній і міцній упаковці. Це забезпечить насінню надійне зберігання, і захистить його від пошкоджень, які в подальшому можуть впливати на якість урожаю.


Ці декілька пунктів, допоможуть вам придбати найкраще насіння для висадки.

Порада по тому, як обрати виробника

Пам’ятайте, що якість насіння залежить від компанії-виробника, тому найкраще замовляти посівний матеріал саме від спеціалізованих магазинів, які мають широкий асортимент таких товарів – високої якості, правильно його зберігають, з дотриманням усіх умов та гарантують «здоровий» урожай.
Поділитись

Новини по темі: