19 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Облаштування ванної кімнати: як обрати умивальник?

  • 12 березня, 2021 18:04
Дизайн ванної кімнати — це не тільки вибір якісної плитки й освітлення, а й вибір грамотно продуманого обладнання. Одним з основних елементів будь-якої ванної кімнати є умивальник, яким жителі користуються багато разів в день. Ось чому так важливо, щоб він відповідав усім індивідуальним вимогам, був довговічним і водночас ідеально підходив до оточення. Який умивальник купити та на що звернути увагу?

Типи умивальників

Плануючи облаштування, треба враховувати, який тип умивальника можна обрати. На ринку представлені моделі з безліччю способів кріплення. Виробники пропонують як підлогові, підвісні, так і настільні умивальники, а також вбудовані та меблеві умивальники.

Підлогові умивальники — безумовно, саме надійне рішення. Можна поставити їх прямо на підлогу, і ця конструкція стане додатковою прикрасою нашої кімнати. Маючи невеликий бюджет, можна обрати класику — підвісний умивальник з постаментом, який кріпиться на спеціальні гвинти. Моделі з такою конструкцією зазвичай менше за розміром, тому добре підійдуть для невеликих ванних кімнат. Для цього типу умивальників використовуються декоративні сифони, які стилістично відповідають оформленню

Серед асортименту умивальників можна знайти моделі для встановлення на столешню. Меблеві умивальники призначені для використання з сумісними шафами. Така конфігурація надасть більше місця для зберігання необхідних речей і приховає сифон. 

Всеукраїнська мережа магазинів з продажу якісних оздоблювальних матеріалів для ремонту Лео Кераміка пропонує широкий асортимент товарів для облаштування ванної кімнати.

Розміри умивальника

Виробники пропонують умивальники все більш цікавих форм і розмірів. Однак сліді обирати розмір в залежності від розміру ванної кімнати. Найпопулярніші ширини умивальників: 45, 50, 55 і 60 см. Стандартна глибина умивальника — 40 см. Вибираючи модель для ванної кімнати, в першу чергу необхідно звернути увагу на те, чи буде умивальником комфортно користуватися.

Різні форми дозволяють підігнати умивальник не тільки під розмір кімнати, але і під її стиль. Від власних уподобань користувачів залежить, чи буде його форма більш квадратною, круглою, еліптичною або прямокутною. 

Матеріал

Найпопулярніший матеріал, з якого виготовляють умивальники, — кераміка. Цей матеріал підходить для більшості аранжувань, але водночас він довговічний і корисний. Виробники також використовують додаткові покриття, щоб підтримувати чистоту умивальника. 

Сучасні тенденції дизайну включають все більше і більше умивальників з: 

  • нержавіючої сталі, 
  • емальованої сталі, 
  • скла, 
  • а також із пластику, такого як АБС або акрил. 


Слід пам'ятати, що вони схильні до деформації та знебарвлення — на відміну від кераміки, яка як і раніше залишається кращим вибором. Доступність в багатьох кольорах означає, що все більше і більше людей шукають нові рішення. Однак найміцніші матеріали, з яких можуть бути виготовлені умивальники, — це граніт або мармур. Рішення набагато дорожче традиційних моделей, але краса натурального каменю непідвладна часу і дуже довговічна. Альтернативним рішенням є вибір умивальника з композитного матеріалу або конгломерату, які легко чистяться, міцні та одночасно дуже легкі.

Поділитись

Новини по темі: