20 квітня, 2024
Ми в соцмережах

«Корисна програма»: як вибирати банани?

  • 23 грудня, 2019 15:28
У вівторок, 24 грудня, о 10:00 на «Інтері» дивіться новий випуск «Корисної програми» - про банани. Ведучий Олександр Лук'яненко і експерти проекту розкажуть, як вибирати ці плоди, чим відрізняються різні сорти і які страви з них можна приготувати.

Банан - один з найпопулярніших і корисних фруктів в світі. Це і смачний десерт, і поживний перекус, і гарне доповнення до страв. У м'якоті плодів містяться крохмаль, клітковина, пектини, білки, необхідні для організму людини калій, магній, фосфор, кальцій, залізо, натрій, мідь, цинк, а також вітаміни групи В, Е, С і РР. 1-2 банана в день піднімуть рівень гемоглобіну в крові, допоможуть заспокоїти нервову систему і забезпечать відмінний настрій, оскільки вони містять триптофан - амінокислоту, яка в організмі людини перетворюється в гормон радості серотонін.
 

Як вибрати якісні банани? В якому вигляді їх краще вживати?

«Обов'язково звертайте увагу на зовнішній вигляд бананів, що купуються , - радить експерт з якості та безпеки продуктів Юлія Слива. - Банани повинні бути пружними на дотик, жовтими, без вм'ятин і темних плям. Якщо банан потемнів - не поспішайте його викидати, використовуйте в випічці. Банан так само, як і яйце, використовують для зв'язування продуктів. Не варто зберігати банан в холодильнику: він швидко почорніє. Ідеальна температура для зберігання бананів - +13 градусів ».

  • Чим корисні зелені і перезрілі банани?
  • Кому протипоказані сушені або в'ялені плоди?
  • І як можна застосувати в господарстві бананову шкірку?

У студії ток-шоу на ці та інші питання відповідатимуть ведучий Олександр Лук'яненко і експерти «Корисної програми»: дієтолог Анна Белокоз, експерт з якості та безпеки продуктів Юлія Слива, шеф-кухар Артем Радучіч. Корисними порадами також поділиться зоряний гість ток-шоу - співачка і скрипалька Ассія Ахат.

«Мені подобаються бебі-банани, але я переживала, як цей калорійний продукт може відбитися на фігурі, - зізнається Ассія Ахат. - Виявляється, маленькі банани з тонкою шкіркою - кращий вибір для тих, хто хоче скинути вагу. Тепер завдяки експертам «Корисної програми» я дізналася, що краще їсти ці плоди до обіду. Також зрозуміла, що сушені і в'ялені банани - дуже корисні, але містять багато цукру. Найголовніше правило при їх вживанні - у всьому має бути міра».


Випуск ток-шоу «Корисна програма», присвячений бананам, дивіться завтра, 24 грудня, о 10:00 на телеканалі «Інтер».
 

Промо-анонс 

 
Поділитись

Новини по темі: