27 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • Житомирський ринок праці: яка кількість безробітних і яких вакансій найбільше

Житомирський ринок праці: яка кількість безробітних і яких вакансій найбільше

  • Фото: ілюстративне / unsplash
  • 27 липня, 2022 8:36

У Житомирській області офіційно зареєстровано 13000 безробітних. що на 2800 менше у порівнянні з минулим роком. Про це повідомили в Житомирській обласній службі зайнятості.

Загалом за період з 24 лютого по 22 липня статус безробітного мали близько 24500 жителів області, з яких 12400 втратили роботу внаслідок повномасштабного військового вторгнення росії в Україну і припинення діяльності багатьох роботодавців.

Служба зайнятості наголошує, що під час воєнного стану кількість зареєстрованих вакансій зменшилась майже вдвічі. Скорочення пропозицій роботи характерне для всіх галузей економіки. Тому й шанси знайти робоче місце суттєво знизились.

 

Працевлаштування

 

За п’ять місяців війни вдалося працевлаштуватись 4500 землякам, здебільшого на робочі місця у сільському й лісовому господарстві та промисловості. 

Ширші можливості приступити до роботи були у жителів Олевщини, Баранівщини та Коростишівщини, де зменшення кількості вакансій було мінімальним (відповідно 98, 82 і 78% торішніх показників). 

Наразі серед актуальних вакансій найбільше пропозицій праці зареєстровано для швачок, слюсарів різного профілю, підсобних робітників, бухгалтерів, водіїв, трактористів, інспекторів пенітенціарної системи, кухарів і продавців.

Усі актуальні пропозиції роботи розміщені на сайті Служби зайнятості

Поділитись

Новини по темі: