8 вересня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • «Житомирський ЛГЗ» продавав алкоголь дешевше собівартості - збитки понад 62 млн грн

«Житомирський ЛГЗ» продавав алкоголь дешевше собівартості - збитки понад 62 млн грн

  • Фото: Мережа
  • 29 травня, 2024 19:29

Сума виявлених збитків, неодержаних доходів та зайвих витрат складає 62,8 млн грн. Про це заявляють у Державній аудиторській службі України, котра  провела аудит та ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності ДП «Житомирський лікеро-горілчаний завод».

Виявлено факти використання філією підприємства енергоносіїв у завищеному обсязі, що призвело до збитків на 4,5 млн грн.

За підрахунками аудиторів, такий обсяг енергоносіїв, наприклад, є достатнім для виробництва спирту «Люкс» у кількості понад 34 тис. дал. Це дало б змогу отримати додаткові доходи від реалізації продукції на загальну суму близько 11 млн грн.

Натомість на ДП «Житомирський ЛГЗ» виявлено низку випадків надання необґрунтованих знижок, що дозволяло реалізовувати продукцію за цінами, нижчими за її фактичну собівартість й нижчою за ту, що була визначена договорами.

У результаті такої безгосподарності підприємство зазнало збитків на понад 22 млн грн, а також понесло зайвих витрат й не отримало доходів на суму 40,6 млн грн.

Матеріали ревізії діяльності ДП «Житомирський ЛГЗ» передані до Управління Служби безпеки України в Житомирській області.

Журнал Житомира писав, що у Малині аудитори зацікавились збитковим товариством: 67 млн грн зайвих витрат.

Робочою групою розглянуто закупівлю за висновком Держаудитслужби.

Поділитись

Новини по темі: