4 травня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • «Житомиргаз» позбавили ліцензії. Розподілом газу тепер займається компанія «ГАЗМЕРЕЖІ»

«Житомиргаз» позбавили ліцензії. Розподілом газу тепер займається компанія «ГАЗМЕРЕЖІ»

  • Фото: Газмережі
  • 1 вересня, 2023 15:05

АТ «Житомиргаз» позбавили ліцензії на розподіл. З 1 вересня доставкою газу в Житомирській області опікуватиметься державна компанія «ГАЗМЕРЕЖІ».

«З 1 вересня 2023 року національний оператор, згідно з Постановою НКРЕКП №1596 від 31 серпня 2023 року, почав розподіляти газ ще в трьох областях – Київській, Житомирській та Львівській. Дію попередніх ліцензіатів АТ «Київоблгаз», АТ «Житомиргаз» і АТ «Львівгаз» відповідно припинено», – йдеться у пресрелізі компанії.

Компанія вже має 4 млн клієнтів. Разом із новоутвореними обласними філіями займатиметься модернізацією газорозподільної мережі.

Першочергові завдання – стала робота інфраструктури та підготовка до опалювального сезону з урахуванням викликів військового стану.

 

«ГАЗМЕРЕЖІ»

 

ТОВ «Газорозподільні мережі України» було створено у вересні 2022 року рішенням Дочірньої Компанії «Газ України» НАК «Нафтогаз України» з метою упорядкування та гармонізації газорозподільної системи України під єдиним брендом «ГАЗМЕРЕЖІ».

Фото: Газмережі

 

Згідно Постанови КМУ №1335 від 25 листопада 2022 року ТОВ «Газорозподільні мережі України» передано в експлуатацію державні газорозподільні мережі.

«ТОВ «Газорозподільні мережі України» покликане створити автономного та незалежного Національного оператора газорозподільної системи України з метою дотримання державницької позиції щодо розвитку та забезпечення функціональності, безперервності робіт, цілісності, стійкості об’єктів критичної інфраструктури, у тому числі постійного забезпечення споживачів послугами з розподілу природного газу», – йдеться на сайті компанії.

Поділитись

Новини по темі: