18 жовтня, 2024
Ми в соцмережах

Збільшився мінімальний розмір допомоги по безробіттю

  • Фото: ілюстративне
  • 18 жовтня, 2024 11:46

Мінімальний розмір допомоги по безробіттю зріс до 3600 грн для більшості категорій населення.

Це рішення зафіксовано Постановою правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття від 19.09.2024 № 74. Текст Постанови офіційно оприлюднений 17 жовтня, нові правила вже діють з 1 жовтня. Про це повідомила Державна служба зайнятості.

Нововведення стосується українців:

  • які мають менше 7 місяців страхового стажу протягом року до дати набуття статусу безробітного та отримували до підвищення допомогу по безробіттю в розмірі 1500 грн;
  •  які до дати реєстрації в службі зайнятості офіційно працювали не менше 7 місяців та отримували допомогу в розмірі 2 500 грн;
  •  з числа внутрішньо переміщених осіб, які не мають підтверджуючих документів про страховий стаж, та отримували до підвищення допомогу в розмірі 2 500 гривень.

Для молоді до 35 років, яка не має страхового стажу, а також для осіб звільнених за окремими статтями трудового законодавства (за систематичне невиконання обов’язків без поважних причин, прогул, крадіжки за місцем роботи тощо) мінімальний розмір допомоги по безробіттю залишився незмінним — 1 500 грн.

Під час дії воєнного стану тривалість виплати допомоги по безробіттю не може перевищувати 90 календарних днів, а для осіб передпенсійного віку — 360 календарних днів, - нагадали в Службі зайнятості.

Поділитись

Новини по темі: