12 жовтня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • Затверджено продаж ОГХК, у складі якої – Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат

Затверджено продаж ОГХК, у складі якої – Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат

  • Фото: Мережа
  • 12 жовтня, 2024 8:46

Уряд під час засідання 11 жовтня ухвалив рішення про продаж державного пакета акцій ОГХК на суму майже 4 млрд грн. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Цього тижня відбувся аукціон з приватизації. ОГХК — найбільше в Україні підприємство з видобування та збагачення титанових руд. Частина цієї компанії розташована на Житомирщині (Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат).

Переможець аукціону приватизації зобов’язаний інвестувати щонайменше 400 млн грн у технічну модернізацію підприємства.

«Приватизація державних підприємств — це важливий елемент розвитку нашої економіки та збільшення інвестицій. Це також прозорість та зменшення корупційних ризиків, що є системною політикою», — наголосив Денис Шмигаль і додав, що одним з успішних прикладів такої політики є запуск проекту «Земельний банк».

Завдяки йому аграрії можуть отримати в оренду державні сільськогосподарські землі на відкритих торгах у системі «Prozorro.Продажі».

«"Земельний банк" — це про прозорість у використанні державних земель, коли кожен аграрій може взяти участь у відповідних аукціонах. Цього тижня у нас є перший результат. До держбюджету надійшли 22 млн грн за шість державних ділянок площею більше 500 гектарів», — відзначив Прем’єр-міністр.

Журнал Житомира писав, що стало відомо про затверджено ціну продажу компанії, у складі якої Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат.

Родовища на Житомирщині планують виставити на аукціон користування надрами.

Поділитись

Новини по темі: