20 вересня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • Родовища на Житомирщині планують виставити на аукціон користування надрами

Родовища на Житомирщині планують виставити на аукціон користування надрами

  • Фото: Мережа
  • 20 вересня, 2024 16:48

Державна служба геології та надр підготувала для Кабміну на затвердження список родовищ корисних копалин, які мають стратегічне значення для розвитку економіки та обороноздатності держави та дозволи на користування якими надаватимуться через аукціони. Документ було розроблено на виконання рішення РНБО ще від липня 2021 року, пише “Слово і Діло”. 

Суть у тому, щоб створити прозорі механізми отримання спеціальних дозволів та підвищити інвестиційну привабливість сфери надрокористування.

В Укараїні через аукціони пропонують надавати у користування надра, де добувають алюміній, апатит, барит, берилій, графіт, золото, ніобій, олово, руди (залізну, кобальту, літієві, марганцеві, міді, нікелю), калійні солі, тантал, титан, цирконій. 

На цій карті Житомирщина відзначена покладами титанових руд, олова та мідних руд.

Титанові руди

  • Житомирська область – родовище Верхньо-Іршинське, родовище Злобицьке, родовище Іршанське, родовище Іршинське, родовище Лемненське-Західне, родовище Лемненське-Східне, родовище Лемненське, родовище Торчинське, родовище Ушицьке, родовище Ушомирське, родовище Паромівське, ділянка Відіборська, ділянка Юр'євсько-Козіївський розсип;

Олово

  • Житомирська область – ділянка №1 та №2 Сущано-Пержанської зони, Рудня-Перганська ділянка №1, Рудня-Перганський ділянка №2.

Мідні руди

  • Житомирська область – ділянка рудопрояву Залізняки.

Нагадаємо, в 2021 році в Україні з'явилась онлайн-карта використання надр, за допомогою якої можна дізнатися, кому належать видобувні компанії, термін дії дозволів, ренту, що нараховується, і її сплату.

Журнал Житомира писав, що на Житомирщині за 2 роки не видали жодного спецдозволу на видобуток бурштину.

Крапку поставив Верховний суд: приватну компанію позбавили спецдозволу на бурштинове родовище у Житомирській області.

Поділитись

Новини по темі: