26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • Запах газу у помешканні свідчить про витоки або несправність побутових приладів

Запах газу у помешканні свідчить про витоки або несправність побутових приладів

  • 5 липня, 2022 17:07

Запах газу у помешканні або поруч найчастіше свідчить про витоки на мережі. Це явище може призвести до непередбачуваних і навіть страшних наслідків.

Впродовж доби до диспетчерської аварійної служби АТ «Житомиргаз»  надходить від 20 до 90 викликів і причиною більшості з них є витоки газу на внутрішніх мережах. Варто зазначити, що вже сім років  у тарифах на розподіл газу не передбачені кошти на обслуговування внутрішніх мереж споживача і про справність побутових газових приладів, а також стан газових мереж у помешканні, споживач має подбати самостійно, ініціювавши професійне та регулярне технічне обслуговування.

АТ «Житомиргаз», згідно з чинним законодавством, на договірній основі надає послугу з  технічного обслуговування: це контроль за технічним станом, перевірка на загазованість, виявлення місць витоку газу, очищення, змащення та інші операції з утримання працездатності і справності саме газових мереж. За бажанням клієнта фахівці також можуть провести ремонт газоспоживаючого обладнання. У компанії працюють досвідчені та професійні працівники, які регулярно поновлюють свої знання, а також і прилади, які потрібні у роботі.

«Система газопостачання – це організм, роботу якого постійно потрібно контролювати та проводити профілактику. У випадку, якщо сталася аварійна ситуація і є витік газу, проблему потрібно усувати фахово. Аварійно-диспетчерська служба АТ «Житомиргаз» (номер 104) в законній площині може лише локалізувати витік і тимчасово припинити газопостачання до усунення поломки», - зазначає Олег Мирончук, начальник служби АДС.

Замовити послугу технічного обслуговування можна у найближчому 104.ua Клієнтському просторі або зателефонувати до Контакт-центру (0412) 558-004. З Вами обов`язково узгодять дату і час проведення технічного обслуговування. Працівник компанії має бути одягнений у спецодяг та пред’явити посвідчення під час візиту.

Якщо ж Ви відчули запах газу:

  • негайно перекрийте вентилі на газовому приладді і крани подачі газу перед ними;
  • виведіть людей із загазованих та сусідніх приміщень;
  • організуйте провітрювання приміщень, відкрийте вікна та двері;
  • викличте аварійну службу газу за телефоном «104»;
  • з прибуттям бригади аварійної газової служби дійте за їхніми вказівками.

І обов’язково подбайте про безпеку та замовте послугу технічного обслуговування внутрішніх газових мереж  у 104.ua. Клієнтський простір вже зараз.

Пресслужба АТ «Житомиргаз»

Поділитись

Новини по темі: