19 вересня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • За сміттєзвалища у двох селах Звягельська міська рада сплатила майже 300 тисяч гривень: судилися 3 роки

За сміттєзвалища у двох селах Звягельська міська рада сплатила майже 300 тисяч гривень: судилися 3 роки

  • Фото: Мережа, ілюстративне
  • 17 вересня, 2024 18:56

Шкода в розмірі понад 277 тис. грн, завдана довкіллю, була повністю відшкодована Звягельською міською радою. 

Екологи виявили порушення Звягельською міською радою вимог природоохоронного законодавства щодо поводження з твердими побутовими відходами. Зафіксовано засмічення двох відкритих земельних ділянок на території Великомолодківського та Пилиповицького старостинських округів.

Про це інформує пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

У ході заходу державного нагляду (контролю) дотримання вимог природоохоронного законодавства, проведеного Державною екологічною інспекцією Поліського округу у період з 19.10.2021 по 29.10.2021.

Лабораторними дослідженнями ґрунту з ділянок засмічення було встановлено перевищення гранично допустимих концентрацій шкідливих речовин (амонію, заліза, фосфору та хлоридів).

"Зважаючи на зазначені порушення, Державна екологічна інспекція Поліського округу направила Звягельській міській раді претензію про відшкодування завданої державі шкоди у сумі 277 795,43 грн. Оскільки претензія була залишена без задоволення, Інспекція звернулася до суду.

Рішенням Господарського суду Житомирської області від 09.05.2023 року позов Інспекції було відхилено. Однак, у результаті апеляційного оскарження, Північно-західний апеляційний господарський суд скасував рішення суду першої інстанції та задовольнив апеляційну скаргу Інспекції. 13 вересня поточного року Звягельська міська рада повністю погасила заборгованість перед державою у зазначеному розмірі," - розповів начальник Державної екологічної інспекції Поліського округу Євгеній Медведовський.

Поділитись

Новини по темі: