16 вересня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • За 5,9 млн грн продано підприємство з кар'єром декоративного каменю на Житомирщині

За 5,9 млн грн продано підприємство з кар'єром декоративного каменю на Житомирщині

  • 5 вересня, 2024 18:26

5 вересня в електронній торговій системі «Прозорро.Продажі» відбувся успішний онлайн-аукціон з приватизації Державного пакету акцій у кількості 36 948 660 штук, що становить 99,8612 % статутного капіталу ПрАТ «Каштан» на Житомирщині. 

Про це повідомляють у Фонді Держмайна. 

Раніше підприємство належало родині колаборанта Володимира Сальдо та було вилучене в дохід держави.

За право власності на об'єкт змагалося 5 учасників. Початкова ціна активу становила 3,2 млн грн, а переможна – 5,9 млн грн. Зростання вартості відбулося у 1,84 раза. Покупець додатково сплатить майже 1,2 млн грн ПДВ, тож загальний економічний ефект може становити майже 7,1 млн грн.

ПрАТ «Каштан» спеціалізується на промисловому видобутку, обробці та продажу граніту з Букинського родовища. Підприємство має спеціальний дозвіл на користування надрами, чинний до 2040 року. 

Основним видом діяльності за КВЕД є добування декоративного та будівельного каменю, вапняку, гіпсу, крейди та глинистого сланцю.

У власність інвестора перейде об’єкт розташований у місті Коростишів, неподалік річки Тетерів, Коростишівського кар'єру та автомобільного шляху територіального значення Т0605. До об'єкта входить 4 одиниці нерухомого майна та інфраструктури загальною площею 94 м², 8 одиниць транспортних засобів та спецтехніки 1989 – 2021 року випуску та рухоме майно (обладнання).

За умовами продажу, покупець зобов’язаний забезпечити погашення простроченої кредиторської заборгованості та не допустити звільнення працівників протягом шести місяців.

Приватизація націоналізованих активів дозволяє залучити інвестиції та забезпечити їх ефективне використання для розвитку промисловості, інфраструктури та інших сфер економіки. Всі кошти, отримані від продажу такого майна спрямовуються до фонду ліквідації наслідків збройної агресії.
Нагадаємо, раніше підприємство належало родині колишнього депутата Верховної Ради та екс-мера Херсона Володимира Сальдо, проти якого запроваджено санкції за колабораціонізм.
У серпні 2023 року, за рішенням ВАКС, ФДМУ отримав підприємство у своє управління. Далі працівники Фонду зареєстрували державні права власності на актив та виставили ПрАТ «Каштан» на приватизацію.

Поділитись

Новини по темі: