26 червня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • Відмовитися від кондиціонерів: уряд доручив чиновникам зменшити споживання електроенергії

Відмовитися від кондиціонерів: уряд доручив чиновникам зменшити споживання електроенергії

  • Фото: Ілюстративне
  • 7 червня, 2024 18:21

Кабмін доручив державним органам скоротити споживання електроенергії, відмовившись від використання кондиціонерів, зовнішнього освітлення та іншого другорядного енергоємного обладнання. Такі заходи мають поліпшити ситуацію в електромережі.

Про це повідомив прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль, передає УНН.

“Щоб покращити ситуацію в енергосистемі, ми одночасно працюємо з двох сторін. Відновлюємо та розширюємо генерацію й одночасно зменшуємо споживання. Починаємо з себе. Перед усіма органами державної влади поставлене завдання зменшити споживання електроенергії. Ухвалюємо сьогодні відповідне розпорядження Уряду”, - написав Шмигаль.

За його словами, міністерства, центральні органи виконавчої влади, обласні державні адміністрації мають відмовитися від використання кондиціонерів, зовнішнього освітлення будівель і прилеглої території.

“Ми також рекомендуємо правоохоронним органам, органам судової влади, іншим держорганам зробити аналогічні кроки. Місцевій владі — обмежити вуличне освітлення. Бізнес закликаємо також обмежити використання кондиціонерів та іншого енергоємного обладнання, яке не критичне для виробничої діяльності. Виняток — не буде обмежуватися використання кондиціонерів у лікарнях та на підприємствах, де кондиціонування повітря є частиною виробничого процесу”, - зазначив Шмигаль.

Поділитись

Новини по темі: