2 жовтня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • У Податковій взялися за секонд-хенди: що буде з магазинами дешевого одягу

У Податковій взялися за секонд-хенди: що буде з магазинами дешевого одягу

  • Фото: Ілюстратичне
  • 29 травня, 2024 20:26

У Державній податковій службі повідомили про значні порушення, пов'язані із ввезенням секонд-хенду в Україну та його подальшою реалізацією.

Про це повідомив голова Податкового комітету Ради Данило Гетьманцев.

З його слів, штурми магазинів секонд-хенду здоровими молодими людьми стали "візитною карткою" цього бізнесу. Вони прагнуть придбати неврахований товар за готівку з метою подальшого перепродажу.

Всі памʼятають відео яскравих подекуди кровопролитних штурмів магазинів секонд-хенду здоровими молодиками. Вони штурмують магазини аби придбати необліковані шмотки за необлікований кеш переважно для подальшого перепродажу. Зекономлений на такому продажі ПДВ імпортер секонд-хенду «реалізує» шляхом укладення фіктивних договорів в ринок, даючи можливість вже іншим шахраям не сплачувати ПДВ або (навіть!) предʼявляють ПДВ для відшкодування”.

Регулювання в сфері поставок вживаних речей

 

Покупці вживаних товарів навіть не підозрюють, що своїми діями ненавмисно сприяють недобросовісним практикам. У сфері секонд-хенду нардепи побачили ухилення від сплати податків та відвертого грабунку держави.

Гетманцев назвав способи зловживань, до яких вдаються постачальники і продавці секонд-хенду.

Зайве уточнювати, що податкове навантаження компанії складає 0%. 

Діями ДПС в цьому випадку упереджено розповсюдження схемного кредиту на суму 35,2 млн.грн. Матеріали передані до БЕБ. Загалом з вересня минулого року завдяки роботі спільного аналітичного кабінету ДМС-ДПС упереджено розповсюдження ризикового податкового кредиту на 9 млрд.грн. 

До речі, окрема стаття доходів злочинців - це завезення під виглядом секонд-хенду брендових речей. Продовження цієї історії”, - згодом,написав Данило Гетманцев. 

Журнал Житомира писав, про підлітковий бізнес на секондах у Житомирі: ламають руки та бʼють носи заради брендів.

Поділитись

Новини по темі: