6 травня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • Сироварні, теплиці, клінінгові компанії: 600 мешканців Житомирщини отримали гранти на бізнес

Сироварні, теплиці, клінінгові компанії: 600 мешканців Житомирщини отримали гранти на бізнес

  • Фото: Unsplash/Bruce Mars
  • 8 січня, 2024 11:30

Вже 600 мешканців Житомирської області отримали від держави мікрогранти на розвиток власної справи. 

Про це повідомляє Житомирська обласна служба зайнятості.

«Вже 600 позитивних рішень про надання мікрогрантів на створення або розвиток бізнесу прийнято щодо подавачів заяв із Житомирської області за програмою  "Власна справа": 123 жителі стали переможцями у 2022-му році і 477 – у 2023-му. Всього за півтора року дії програми заяви на участь подали 1526 підприємців», — розповідають у службі зайнятості.

Загальна сума державних інвестицій складає 141,8 мільйони гривень. Умови програми передбачають, що переможці мікрогрантів поступово, протягом 6 місяців з дати їх отримання, створюють робочі місця і приймають земляків на роботу.

Це допоможе забезпечити робочими місцями щонайменше 1300 мешканців Житомирської області.

За кілька днів до Нового року Державний центр зайнятості ухвалив останні у 2023 році рішення щодо отримання мікрогрантів за заявами.

Загалом у період з 23 жовтня по 19 листопада 83 жителі Житомирщини отримали позитивні рішення на загальну суму майже 19,6 мільйонів гривень.

«Серед переможних бізнес-проєктів - створення сироварні, теплиць, зварювального цеху та кол-центрів при інтернет-магазинах; відкриття логістичного центру, клінінгової компанії, СТО, спортзалів, закладів громадського харчування; виготовлення кам'яних раковин і столів з дерева та епоксидної смоли; екологічне виробництво борошна та паливних брикетів;  розведення сільськогосподарських тварин і птиці, розширення масштабів заготівлі молока, зайняття арбористикою та ін», — зазначають у центрі зайнятості.

Дізнатися більше про програму можна за посиланням.

Подати заявку на отримання мікрогранту можна через Дію.

Відповіді на запитання щодо умов програми та оформлення заявки на отримання мікрогранту можна отримати за телефоном «гарячої» лінії 063-214-41-75, а також в телеграм-каналі Житомирської обласної служби зайнятості.

Поділитись

Новини по темі: