21 травня, 2024
Ми в соцмережах

На Житомирщині триває модернізація газової інфраструктури

  • Фото: Житомиргаз
  • 12 квітня, 2023 15:59

Фахівці «Житомиргазу» продовжують оновлювати газорозподільну мережу області. З початку року підприємством вже встановлено 19 нових сучасних шафових газорегуляторних пунктів на заміну старим.

Інноваційне обладнання українського заводу оснащене сучасною автоматикою та якісними італійськими регуляторами тиску. Сучасні ШГРП мають багатоступеневий захист, мінімізують витоки газу, а значить — і аварійні ситуації. Його використовують для одно- або двоступеневого зниження тиску газу — з високого на середній, із середнього на низький, що підтримує коректну та безперебійну роботу газових приладів, розрахованих на низький тиск. 

Незалежно від об’ємів використання газу, нові ШГРП не тільки автоматично підтримують постійний вихідний тиск, але й попереджають його стрибки, що робить подачу газу стабільною 24 години на добу, 7 днів на тиждень. Крім того, дане обладнання укомплектоване спеціальними фільтрами, які очищують блакитне паливо перед його подачею споживачам.

Заміна ШГРП є частиною плану розвитку компанії. Такі роботи фінансуються за рахунок тарифу з розподілу газу, тому своєчасна оплата послуги доставки газу нашими споживачам гарантує утримання газорозподільних мереж та обладнання на них у належному стані.

Загалом у 2022 році на інноваційних українських заводах RGCProduction виготовлено 1222 ШГРП та 266 вузлів обліку газу. Більша частина даного обладнання вже зараз використовується для відновлення газопостачання в постраждалих від війни населених пунктах України.

Упродовж 2023 року АТ «Житомиргаз» планує встановити 87 нових шафових газорегуляторних пунктів українського виробництва RGCProduction.

Пресслужба АТ «Житомиргаз»

Поділитись

Новини по темі: