10 жовтня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • На Житомирщині 90 посадовців та депутатів оштрафовано за несвоєчасно подані декларації

На Житомирщині 90 посадовців та депутатів оштрафовано за несвоєчасно подані декларації

  • Фото: ілюстративне
  • 10 жовтня, 2024 14:04

Цьогоріч прокурори беруть участь у розгляді судом майже півтори сотні адмінпротоколів, складених за фактами порушень, пов’язаних з несвоєчасним декларуванням доходів.

Про це 10 жовтня Журналу Житомира повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

"Наразі за участі прокурорів Житомирської обласної прокуратури вже розглянуто 90 адміністративних протоколів за фактами несвоєчасного подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (ч. 1 ст. 172-6 КУпАП). За результатами розгляду суд визнав винними у скоєнні правопорушень, пов’язаних з корупцією, майже сотню декларантів. Усіх порушників, серед яких - посадовці органів державної влади та місцевого самоврядування, депутати міських, сільських, селищних та районних рад, притягнуто до адміністративної відповідальності у виді штрафу", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, невчасно задекларували свої статки після звільнення понад 30 посадовців. Окремі групи депутатів Коростенської та Житомирської райрад, Вчорайшенської сільської ради протермінували подачу декларацій від двох до п’яти місяців.

Нагадаємо, електронне декларування було відновлене у жовтні минулого року (набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України про визначення порядку подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в умовах воєнного стану».

У зв’язку з цим, суб'єктам декларування необхідно було подати декілька щорічних декларацій, зокрема за 2021 – 2022 рр. - не пізніше 31 січня 2024 року, та за 2023 рік - з 1 січня до 31 березня 2024 року.

Проте значна кількість публічних осіб області несвоєчасно подала відповідні декларації, порушивши антикорупційне законодавство щодо фінансового контролю.

Порушення у сфері фінансового контролю виявленні Управлінням стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України.

Раніше ЖЖ писав, що 30% чиновників «помилялися» в своїх деклараціях, у середньому, на 15 мільйонів гривень.

Поділитись

Новини по темі: