26 червня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • Модульний садочок з сучасним укриттям планують побудувати у Житомирі – допомогу обіцяли німецькі партнери

Модульний садочок з сучасним укриттям планують побудувати у Житомирі – допомогу обіцяли німецькі партнери

  • Фото: Житомирська міська рада
  • 5 червня, 2024 19:13

Плани щодо спорудження дитсадка обговорювали під час візиту на будівельні об'єкти з членами німецької делегації. Загалом у Житомирі німецькі колеги відвідали багатоповерхівки для ВПО, садочки, школи та укриття. Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

Багатоквартирний житловий комплекс будують за адресою провулок Червоному, 60. Тут зведуть чотириповерхові будинки на 116 квартир.

Наразі вже збудовано укриття, де від небезпеки зможуть сховатися 445 мешканців, тобто всі, хто проживатиме у цих будинках. Величезна вдячність Єврокомісії, яка фінансує проєкт. За кошт місцевого бюджету прокладають комунікації, електрифікують та облаштовують благоустрій», - розповідає начальник управління капітального будівництва міської ради В’ячеслав Глазунов.   

Оскільки в будинках проживатимуть родини з дітьми — у планах збудувати поруч ще і дитячий садок.

Адреас Гросс-Холц, один із представників делегації Дортмунда, поділився досвідом будівництва садочків модульного типу у Німеччині. За його словами Дортмунд може допомогти зі встановленням такого модуля у Житомирі. 

Делегація також оглянула нове будівництво захисного протирадіаційного укриття на території ліцею № 7.

Нове укриття матиме площу у 1440 метрів квадратних та буде розраховане на 600 учнів. Укриття відповідатиме всім сучасним вимогам: опалення, система вентиляції, санвузли, навчальні та ігрові зони. Над укриттям — футбольне поле.  

Сучасні виклики вимагають від вашої громади приділяти особливу увагу безпековим питанням. Важко уявити, як діти навчаються під час війни, і дуже важливо, щоб освітній процес проходив у безпечних та комфортних умовах», - говорить Барбара Брунсінг, заступниця міського голови Дортмунда. 

 

Поділитись

Новини по темі: