8 вересня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • Майже три роки МКП «Бердичівкомунсервіс» зливало стоки в Гнилоп’ять: штраф склав 343 тисячі гривень

Майже три роки МКП «Бердичівкомунсервіс» зливало стоки в Гнилоп’ять: штраф склав 343 тисячі гривень

  • Фото: Ілюстративне
  • 18 липня, 2024 18:02

З 25.09.2021 по 18.06.2024 рік підприємство МКП «Бердичівкомунсервіс» здійснювало скид зливових вод у водні об’єкти (р.Гнилоп’ять та струмок Семенівський) за відсутності затверджених нормативів ГДС та дозволу на спеціальне водокористування.

Такі висновки екологів після позапланового заходу державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

Про це інформує пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

Згідно довідки підприємства, до водних об’єктів без очистки через випуски зливових мереж потрапило 149 700 куб м стічних вод.

Зазначеними діями МКП «Бердичівкомунсервіс» порушило вимоги статей 44,49,70 Водного Кодексу України, а тому зобов’язане відшкодувати збитки, завдані внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства.

Згідно з проведеними Інспекцією розрахунками, сума збитків, заподіяних державі комунальним підприємством, склала 343 208,14 грн.

Державна екологічна інспекція Поліського округу пропонує МКП «Бердичівкомунсервіс» у місячний термін відшкодувати збитки, заподіяні державі. В разі відмови від добровільної сплати шкоди Екоінспекцією будуть здійснені заходи для стягнення зазначеної суми у судовому порядку.

Журнал Житомира писав, що у ставок «Крошенський» потрапляють стоки – результати екологічної перевірки передано в поліцію.

У ставках біля річки Крошенка загинула риба: екологи почали перевірку.

Поділитись

Новини по темі: