26 червня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • Для житомирських шкіл планують придбати мультимедійного обладнання на 15 мільйонів

Для житомирських шкіл планують придбати мультимедійного обладнання на 15 мільйонів

  • Фото: Ілюстративне
  • 6 червня, 2024 17:22

У Житомирі хочуть придбати мультимедійне обладнання для шкіл на понад 15 мільйонів гривень. Про це журналісти Суспільного дізналися під час моніторингу платформи закупівель Prozorro.

Департамент освіти Житомирської міської ради 4 червня 2024 року оголосив закупівлю мультимедійного обладнання на 15 мільйонів 722 тисячі 615 гривень. За ці кошти планують купити 239 комплектів мультимедійного обладнання.

У технічній специфікації вказано, що комплект має складатися з інтерактивної дошки, мультимедійного проєктора, кріплень, кабелів, програмного забезпечення та електронних освітніх ресурсів.

Дошка має мати високоміцну, зносостійку, матову з покриттям антивідблиску керамічну або nanoXPS поверхню з можливістю писати сухостираємими маркерами, підтримувати одночасно не менше 10 дотиків, мати діагональ активної поверхні не менше 1965 та роздільну здатність не менше 32768 *32768 міліметрів, підтримувати інтеграцію з популярними програмами створення мультимедійного контенту тощо.

Програмне забезпечення комплектів має бути з українським інтерфейсом та вбудованим українським вмістом, з конструктором занять та мати можливості для створення, перегляду та програвання інтерактивного навчального контенту, можливістю інтеграції цифрових копій підручників з різних предметних дисциплін, моживістю додавання та збереження посилань на матеріали Всеукраїнської школи онлайн, містити не менше 1200 вбудованих 3D моделей освітньої тематики українською мовою, синхронізуватися з хмарними сервісами створених власних інтерактивних підручників, ілюстрованих та анімованих презентацій тощо.

Електронні освітні ресурси повинні бути з предметів фізика, хімія та біологія, мати ліцензію не менше 12 місяців та включати: методичні рекомендації, інтерактивні завдання, віртуальні експерименти для вивчення явищ з курсу фізики, хімії та біології, відеоматеріали з теоретичними відомостями та рекомендаціями щодо виконання експериментів тощо.

Заступниця директора департаменту освіти Житомирської міської ради Світлана Ковтуненко у коментарі Суспільному розповіла, що закупівля буде профінансована за кошти державної субвенції та з бюджету міста у рівних частинах.

“На один комплект ми закладаємо майже 65,7 тисяч гривень. Це невеликі кошти для таких комплектів. Зрозуміло, що краще інтерактивні панелі, але інтерактивні панелі коштують від 90 тисяч і нам не під силу нам забезпечити ними навчальні заклади до сьомих класів включно. Нове обладнання отримають переважно 6-7 класи міських шкіл, та частково 5-ті класи, у які ми в минулому році таке обладнання не докупили. Якщо вдасться закупити усі 239 комплектів, то ми фактично зможемо забезпечити усі 5,6 і 7 класи усіх міських шкіл мультимедійним обладнанням”, – розповіла Світлана Ковтуненко.

Заступниця зазначила, що окрім закупівлі обладнання у класи вони планують докупити обладнання для вчителів і провести навчання.

“Паралельно вчителям за кошти державної субвенції, міжнародних фондів планується докупити ноутбуки. Всі 100% вчителів у нас не забезпечені, але десь на 60% вчителів мають ноутбуки для підготовки уроків, для підключення їх до цього мультимедійного обладнання і так далі. Перед тим як встановити і запустити обладнання ми комунікуємо зі школами, щоб вчителі могли навчитися, як працювати на цьому обладнанні. Більшість з них все знають, бо і дошки, і обладнання мають загальний підхід, але є програми, в яких потрібно пояснити, як працювати”, – розповіла Світлана Ковтуненко.

Журнал Житомира писав про найбільш резонансні тендери Житомирщини аналізують на прозорість.

Поділитись

Новини по темі: