19 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • Бажаючі запустити нову справу, мають можливість отримати безповоротні гранти розміром в 250 тисяч гривень

Бажаючі запустити нову справу, мають можливість отримати безповоротні гранти розміром в 250 тисяч гривень

  • Фото: ілюстративне
  • 22 червня, 2022 10:04

Українські підприємці, які бажають запустити нову справу, мають можливість отримати безповоротні гранти розміром в 250 тисяч гривень. Саме таку можливість надає нова урядова програма «єРобота», про що розповів під час засідання Уряду 21 червня Прем’єр міністр Денис Шмигаль.

Про це пише Урядовий портал.

«Будь-який українець, що має бізнес-план, і тверді наміри розпочати власну справу, може розраховувати на підтримку держави. Ми плануємо видати 20 тисяч таких грантів за рік. Відповідно, бюджет програми на рік — 5 млрд грн. Ми говоримо про можливість запустити будь-який мікробізнес, як то пошив одягу і взуття, хімчистка, сервісний чи ремонтний центр, СТО, монтажні роботи тощо», — зазначив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр наголосив, що участь в отриманні гранту може прийняти будь-хто з українців, хто не працює на інших підприємствах та ще не має іншого бізнесу. Для отримання гранту необхідно лише подати заявку через Дію або відділення Ощадбанку, прикріпивши до заявки бізнес-план.

«Протягом 10 робочих днів експерти «Ощадбанку» та Державного центру зайнятості проведуть оцінку проекту, і якщо він відповідає критеріям програми, грантові кошти будуть перераховані на ваш рахунок», — повідомив очільник Уряду.

Денис Шмигаль наголосив, що грошова допомога надається готівкою. Це дає змогу придбати сировину, оснащення, необхідні матеріали, інструменти та частково оплатити оренду приміщення.

«Додатково нові підприємці зможуть отримати дешевий кредит за програмою «5-7-9» у розмірі до 2,5 млн грн. Це кошти на будівництво чи реконструкцію приміщень, на придбання додаткового обладнання, фінансування оборотного капіталу», — підкреслив Прем’єр-міністр.

Урядом було затверджено ще дві програми окремо для аграріїв. Загалом на три грантові програми було виділено 16 млрд гривень. Частину коштів виділили іноземні партнери. Незабаром Уряд планує затвердити гранові програми для сфери ІТ та переробки.

Поділитись

Новини по темі: