19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • У Житомирській області не вистачає лікарів: перелік найбільш затребуваних спеціальностей

У Житомирській області не вистачає лікарів: перелік найбільш затребуваних спеціальностей

  • 24 лютого, 2021 14:59
У січні 2021 року роботодавці розмістили в Житомирському обласному центрі зайнятості 4337 вакансій, що на 27% менше, ніж у січні минулого року. Найбільш дефіцитні кадри: комплектувальники проводів, лікарі та логопеди.

Про це повідомила пресслужба Житомирського обласного центру зайнятості.
 

"У професійному розрізі найбільше вакансій пропонувалося для працевлаштування: некваліфікованих працівників (22%), робітників з обслуговування, експлуатації устаткування та машин (16%), кваліфікованих робітників з інструментом (15%), професіоналів (13%), працівників сфери торгівлі та послуг (12%), фахівців (10%) та керівників, менеджерів (9%)", – йдеться у повідомленні.


Через брак претендентів на заявлені вакансії серед зареєстрованих безробітних, у дефіциті нині – комплектувальники проводів, оператори виробництва формованого поліуретану, фахівці з комп'ютерної графіки (дизайну), монтери із захисту підземних трубопроводів, вчителі-логопеди та лікарі загальної практики – сімейні лікарі.

Натомість продавці, підсобні робітники, водії автотранспортних засобів, охоронники, бухгалтери та кухарі – у надлишку на ринку праці області, оскільки потреба в таких працівниках значно менша, ніж їх кількість серед безробітних.

Поділитись

Новини по темі: