29 березня, 2024
Ми в соцмережах

Завищені ціни на газ: АМКУ відкрив справу проти «Житомиргаз збут»

  • 20 січня, 2021 12:25
Північне територіальне відділення Антимонопольного комітету України розпочав справи щодо шести газопостачальних компаній через встановлення завищених цін на газ для населення.

За інформацією АМКУ, справу відкрили зокрема і на ТОВ "Житомиргаз збут".
 

"Дії ТОВ "Київоблгаз збут", ТОВ "Житомиргаз збут", ТОВ "Чернігівгаз збут", ТОВ "Черкасигаз збут", ТОВ Уманьгаз збут" та ДП "КиївГазЕнерджі" містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольними (домінуючим) становищем на ринку. Це могло призвести до ущемлення інтересів споживачів, яке було б неможливим за умови існування значної конкуренції на ринку", - наголосили в Антимонопольного комітеті.


Наразі виявлено, що цінові пропозиції зазначених компаній на природний газ для потреб населення з листопада 2020 року по січень 2021 року в середньому перевищували ціни їх конкурентів на ринку до 40%. 

"Тобто з урахуванням цін, які формувались на ринку, вищезазначені товариства здійснювали постачання природнього газу для населення за економічно необґрунтованими (завищеними) цінами", - вважають в АМКУ.
 

Передісторія


У січні для клієнтів "Житомиргаз Збут" ціна за блакитне паливо становить 9,91 грн.

18 січня Кабмін тимчасово знизив ціну на газ до 6,99 грн за кубометр.
Поділитись

Новини по темі: