26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • Кабмін скоротив кількість регіональних митниць: житомирську ліквідують

Кабмін скоротив кількість регіональних митниць: житомирську ліквідують

  • 3 жовтня, 2019 8:59
Кабінет міністрів затвердив нову територіальну структуру Державної митної служби України. Про це написав голова Державної митної служби Максим Нефьодов на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Згідно з повідомленням, Житомирську митницю ліквідують. Її об'єднають з Київською, Київської міською та Черкаською митницями. Центром стане Київ.
 

«Так, Київська митниця Держмитслужби об'єднає Житомирську, Київську, Київську міську та Черкаську митниці ДФС, Галицька митниця Держмитслужби – Івано-Франківську, Львівську та Тернопільську митниця ДФС, а замість Миколаївської та Херсонської митниць буде утворена Чорноморська митниця», – йдеться в повідомленні.


Після утворення нових митниць Держмитслужбою буде прийнято відповідні рішення про підпорядкування митних постів до того чи іншого адміністративного центру. 

«Оптимізація деяких адміністративних центрів не вплине на діяльність митних постів, навпаки відмова від жорсткої прив’язки до адміністративних центрів в деяких випадках призведе до зменшені відстані між постом та територіальним органом Дермитслужби», – пояснюють у Держмитслужбі.

Нові територіальні органи Держмитслужби розпочнуть свою роботу після укомплектування мінімум 30% від штатного розпису.
 

«Це проміжна структура, на якій ми відпрацюємо етапи шляху, який треба буде пройти наступного року для переходу на єдину юридичну особу. Наступні кроки – призначення в.о. керівників митниць, реєстрація юросіб, початок переведення людей в регіонах», – зазначив Максим Нефьодов.


Поділитись

Новини по темі: