18 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • Мішель Терещенко має намір купити льонозавод в Житомирській області

Мішель Терещенко має намір купити льонозавод в Житомирській області

  • 9 березня, 2011 18:03
Виробник льону компанія Linen of Desna (Чернігівська область) має намір до 2012 року купити льонозавод в Житомирській області.

Про це в інтерв'ю виданню "Бізнес" повідомив директор Linen of Desna Мішель Терещенко.

- Ми вже купили три заводи, два з них у Сумській області вже працюють і один в Чернігівській області реконструюється. До кінця 2011 року ми купимо льонозавод в Житомирській області", - сказав Терещенко.

За його словами, поки льон компанія вирощує самостійно на 700 га землі.

З цієї території в середньому виходить зібрати 2,5-3 тис. т трести, після переробки трести виходить 10-12% довгого волокна, 18-20% - короткого, від загального обсягу трести.

Нагадаємо, 4 жовтня 2010 Кабінет Міністрів прийняв розпорядження № 1925-р, згідно з яким Міністерству аграрної політики (зараз - Міністерство аграрної політики і продовольства) за рахунок коштів стабілізаційного фонду виділяється на безповоротній основі 230 млн гривень на виплату дотацій аграріям на 1 га посівів цукрових буряків і льону-довгунця.

ДОВІДКА: Linen of Desna є лідируючим регіональним виробником льону в північно-східній Україні.
Основним напрямком діяльності компанії є вирощування та переробка льону-довгунця. Для цих цілей у своєму арсеналі компанія має два льонозаводи.
Важливим напрямом діяльності компанії також є виготовлення шпагату. В якості сировини використовується власне льоноволокно. Матеріально-технічна база для виготовлення даної продукції - власна шпагатна фабрика компанії.
Поділитись

Новини по темі: