19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • Аграрії Житомирської області отримали 2 млн. грн. на розвиток виноградників

Аграрії Житомирської області отримали 2 млн. грн. на розвиток виноградників

  • 27 грудня, 2010 19:09
Аграрії Житомирської області отримали з державного бюджету 2 млн. грн. для разития садівництва. Про це повідомили в Головному управлінні агропромислового розвитку Житомирської облдержадміністрації. 

Відзначається, що зазначені кошти перераховані аграріям регіону в рамках державної Програми закладки та нагляду за молодими садами виноградниками в 2010 році. 

Також повідомляється, що Міністерство аграрної політики і продовольства направило тваринникам Житомирської області кошти держбюджету для виплати кредиторської заборгованості за минулий рік за програмою "Бюджетна тваринницька дотація" в сумі 1 млн. 996,6 тис. грн. 

Крім того, за фінансується з державних коштів загальнодержавну програму "Селекція в тваринництві та птахівництві" господарствам регіону - суб'єктам племінної справи у тваринництві з початку року надійшло 2,131 млн. грн. 


Житомирські аграрії придбали 13 тис. тонн міндобрив 

Сільгосппідприємства Житомирській області для посіву ярих культур в 2011 році придбали 13 тис. тонн мінеральних добрив, що на 4 тис. тонн, або майже в 1,5 рази, більше торішнього. 

Крім того, в регіоні для проведення наступної весни комплексу весняно-польових робіт для захисту рослин від хвороб, шкідників вже закуплено понад 29 тонн пестицидів, що на 20 тонн більше аналогічного торішнього показника. 

Нагадаємо, що в Житомирській області цієї осені в усіх категоріях господарств площі під озимими під урожай 2011 року збільшиться до аналогічного торішнього періоду на 3% - до 154 тис. га. 

У сільгосппідприємствах площі під озимими під урожай 2011 року збільшиться до аналогічного торішнього періоду на 2,8 тис. га - до 121,5 тис. га, з яких пшеницею засіяно 78,7 тис. га, житом - 37,3 тис. га, ячменем - 2,9 тис. га, тритикале - 2,7 тис. га. Озимий ріпак господарствами області посіяно на площі 23,8 тис. га.

Поділитись

Новини по темі: