29 червня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • 150 тис грн суд стягнув з підприємства за самовільне використання води з річки Гуйва

150 тис грн суд стягнув з підприємства за самовільне використання води з річки Гуйва

  • Фото: Ілюстративне
  • 4 червня, 2024 16:49

Протягом 2019-2022 років ТОВ «Житомир Авто Інтернешнл» у комерційних інтересах - для обслуговування Млинищенської гідроелектростанції, в порушення вимоги Водного Кодексу України та Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», використовувало воду з річки Гуйва, притоки Тетерева, без наявності спеціального дозволу на водокористування. Про це повідомляє пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу. 

За вказаний період через турбіни Млинищенської ГЕС підприємством пропущено понад 22, 2 млн м куб води.

Матеріали по факту самовільного водокористування Інспекцією було скеровано до Житомирської окружної прокуратури, яка в інтересах держави в особі ДЕІ Поліського округу звернулась до Господарського суду Житомирської області щодо стягнення 143 984,58 грн нанесеної шкоди довкіллю.

Рішенням від 6 лютого 2024 року суд позов задовольнив. 

Апеляційну скаргу підприємства на рішення суду першої інстанції Північно-західний апеляційний господарський суд відхилив.

22 травня 2024 року підприємство на виконання рішення суду сплатило 143 984,58 грн збитків, завданих довкіллю.

Довідково: за інформацією Державного агентства водних ресурсів України, наразі ТОВ  «Житомир Авто Інтернешнл» отримало дозвіл на спеціальне водокористування.

Журнал Житомира писав, що на Житомирщині прокуратура повернула громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тис. грн.

Поділитись

Новини по темі: