В 95-ї бригаді ДШВ готують справжню тактичну піцу. Її готують виключно з армійських продуктів та силами військовослужбовців.
Про це повідомляє Служба зв'язків з громадськістю 95-ї окремої десантно-штурмової Поліської бригади ДШВ ЗС України.
«Наша піца з трьома видами м’яса – курятиною, ковбасою і шинкою. А ще додаємо огірки мариновані, оливки та, звісно, багато сиру. За грамами не слідкуємо, додаємо начинку щедро, щоб боєць міг наїстися, - говорить ініціатор проєкту Олександр Щербак, який також заправляє пересувною піцерією в бригаді. – А ще ми готуємо солодку піцу – із медом, творогом і фруктами. Дуже смачно виходить!»
Ось така бригадна польова піцерія поки єдина в ЗСУ.
ЇЇ облаштували на базі польової кухні, яку затрофеїли під Ізюмом ще у 2022 році. Кухня була пошкоджена і годилася тільки для запікання. А цього виявилося достатньо, щоб готувати по 250-300 піц на добу.
«Ми плануємо, що наша польова піцерія буде працювати на постійній основі. Час від часу будемо її запускати і готувати багато піц, і щоб підняти настрій бійцям, які повертаються з бойових позицій», - говорить начальник тилу Дмитро Стеха.
Раніше Журнал Житомира повідомляв, що «Military Chef» привіз на фронт піч та інгредієнти, аби частувати житомирських десантників піцою.