29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Армія
  • Весняний призов: стало відомо, скільки житомирян заберуть в армію

Весняний призов: стало відомо, скільки житомирян заберуть в армію

  • 24 березня, 2021 13:55
У Житомирській області більше 600 чоловіків підлягають цьогорічному весняному призову до Збройних Сил України та інших військових формувань. 

Як повідомляє "Суспільне", щодня на медичні комісії проходять близько 10 призовників з Житомира та району.
 

"Протягом квітня, травня та червня буде проведений черговий весняний призов юнаків на строкову військову службу. Службу вони проходитимуть безпосередньо в Збройних Силах України, Національній гвардії України, державній прикордонній службі, а також державній службі спеціального транспорту. По призову планове завдання складає: по місту Житомир – близько 100 юнаків, по Житомирському району в старих адміністративих межах – біля 50 юнаків. Служити йдуть тільки здорові хлопці", – розповів військовий комісар Житомирського об'єднаного військового комісаріату Олександр Варивода.


Наразі більшість хлопців, що приходять на комісію, мають хвороби і потребують додаткове обстеження. 

"Найчастіше, що ми зустрічаємо – це серцево-судинна патологія, хвороби очей, хірургічна, ортопедична патологія, неврологічна патологія, всього вистачає. Ми даємо юнаку шанс оздоровитись протягом 6-ти місяців. Потім він повторно з'являється, і ми вже приймаємо наступне рішення", – зазначає керівник військово-лікарської комісії Людмила Орехівська.

У військовому комісаріаті наголошують, що жоден солдат строкової служби не буде відправлений в зону бойових дій.
Поділитись

Новини по темі: