20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Армія
  • «Військові традиції»: прапорщик житомирської 95-ки змусив солдата з'їсти тротилову шашку

«Військові традиції»: прапорщик житомирської 95-ки змусив солдата з'їсти тротилову шашку

  • 22 грудня, 2020 14:28
Прапорщика 95-ї окремої десантно-штурмової бригади визнали винним у знущанні над строковиком – військовий змусив солдата з'їсти тротилову шашку.

Про це повідомляє сайт 368.media з посиланням на вирок Житомирського районного суду.

У березні 2020 року обвинувачений, який перебував на посаді техніка інженерно-саперної роти групи інженерного забезпечення на території військового містечка в околицях села Перлявка Житомирської області, вирішив провести інструктаж особового складу.

Під час заняття з інженерної підготовки з особовим складом, прапорщик покликав до себе групу військовослужбовців строкової служби, серед яких старшого сапера інженерно-саперного взводу і повідомив їм про військову традицію, згідно з якою новобранці повинні спробувати тротилову шашку на смак.

Після цього він вручив призовникам тротилові шашки, зобов'язавши виконати «традицію». Діючи під його вказівкою, військовослужбовець відкусив шматок тротилової шашки і проковтнув його, що спричинило за собою гостре отруєння тринітротолуолом.

Свою вину прапорщик визнав повністю. Житомирський районний суд, взявши до уваги те, що обвинувачений брав участь у військових діях, а також ряд інших пом'якшуючих обставин, зобов'язав його виплатити штраф 8,5 тис. гривень, а також оплатити стаціонарне лікування призовника в Головному військового-клінічному госпіталі Києва вартістю майже 26 тис. гривень.
 

Скріншот з вироку Житомирського районного суду

Поділитись

Новини по темі: