25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Армія
  • Генерали зі всієї України навчались у Житомирі. ФОТО. ВІДЕО

Генерали зі всієї України навчались у Житомирі. ФОТО. ВІДЕО

  • 10 березня, 2011 19:58
Масштабні тактичні навчання сухопутних військ проходили 10 березня на полігоні під Житомиром. Всього у заходах взяло участь понад 1000 військових, 80 одиниць бронетехніки, авіаційна техніка та численні гості.

Командував дійством безпосередньо Начальник Генерального штабу, Головнокомандувач збройних сил України (ЗСУ) Григорій Педченко. Кортежу військового начальника автомобілі ДАЇ навіть організували зелений коридор вулицями Житомира.

На навчання генерал-полковник запросив місцевих керманичів – мера Житомира Володимира Дебоя та губернатора Сергія Рижука. Однак, останній зник з театру воєнних дій невдовзі після їх початку, а мер відступив майже наприкінці, попутно вихваляючись новою військовою формою перед місцевими журналістами.

Почалось показове дійство роботою спецназу, який як в кіно, - без зайвих сентиментів швидко знешкодив групу озброєних зловмисників. На наступній локації група десантників у білих маскхалатах штурмувала будівлі. Успішно, однак не без втрат. На допомогу воякам прийшов гелікоптер, який видовищно зависнувши у повітрі, підняв поранених з поля бою.

Окремо варто відзначити, що у навчальних боях використовувалась зброя з лазерною системою MILES, яка дозволяла максимально точно визначити кількість та характер уражень, а отже оцінити ступінь підготовки військовослужбовців. Система явно припала до душі Головнокомандувачу ЗСУ, який поставив задачу присутнім генералам та офіцерам укомплектувати подібними пристроями всі військові частини країни. Наразі похвалитись ними може лише три частини.

При розборі результатів маленького бою стався казус. Начальник генштабу запитав у одного з десантників скільки той вже виконав стрибків з парашутом. Той відповів, що … жодного, хоча й демобілізується вже за місяць. Генерал-полковник розлютився і привселюдно поставив двійку командиру 95 аеромобільної бригади, а солдату пообіцяв, що той неодмінно стрибне з парашутом. Рядовий генералу повірив на слово.

Також гості ознайомились зі способами протихімічного та протирадіаційного захисту, мінування та розмінування і на власні очі проінспектували артилеристів, танкістів, медиків, які показували свої вміння і охоче відповідали на питання журналістів. Один з офіцерів закінчував військову академію у США. За його оцінками, хоча і американська армія значно краще укомплектована технічно, однак українська куди більш сильна у особистій та рукопашній підготовці. Окрім того, в армії США сповідується принцип чіткого розподілу обов’язків між солдатами, так як у нас всі взаємозамінні.

Командир 8-го корпусу генерал-майор Віктор Муженко задоволений навчаннями. І хоча це потребувало 15 тон палива, сотні снарядів, тисячі патронів і місяці підготовки, на переконання воєначальника тепер його підлеглі ще краще спроможні захищати рідну Батьківщину.

Військові навчання у Житомирі
Житомирські десантники, екіпіровані сучасним навчальним обладнанням

Головнокомандувач ЗСУ та мер Житомира Володимир Дебой
Головнокомандувач ЗСУ Григорій Педченко та мер Житомира Володимир Дебой

Володимир Педченко вичитує підлеглих
Головнокомандувач "вичитує" підлеглих за неправльний конспект

Військова техніка
Системи захисту від бактеріологічної зброї


українська армія
Навчання у розпалі

Десантники
Командир ставить завдання

Поранений
Норматив на витягування пораненого з БТРу зданий

Танк Т-62
Сталевий монстр на сторожі України




Поділитись

Новини по темі: