26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Афіша
  • «Клуб елітарного кіно» в Житомирі покаже «Фільм-Соціалізм» Жана-Люка Годара. ВІДЕО

«Клуб елітарного кіно» в Житомирі покаже «Фільм-Соціалізм» Жана-Люка Годара. ВІДЕО

  • 15 лютого, 2011 15:56
У Житомирі, 17 лютого 2011 року, о 18 годині «Клуб елітарного кіно» покаже фільм живого класика Жана-Люка Годара «Фільм-Соціалізм».

Дія цієї стрічки розгортається на круїзному теплоході, на якому збираються московський міліціонер, військовий злочинець невідомого походження, французький філософ, американська співачка, посол Палестини і колишній подвійний агент.

Круїзний пароплав з балакучої компанією філософів, чиновників, військових злочинців, сищиків, дітей та інших різномастих мерзотників на борту обходить Середземномор'я по місцях бойової слави (Неаполь, Барселона, Одеса, Палестина), поки на сімейній бензоколонці у сільській Франції розгорається вічна суперечка батьків з дітьми.

  • Довідка:

Жан-Люк Годар
- Французький кінорежисер, сценарист і теоретик кіно, Жан-Люк Годар народився 3 грудня 1930 року в Парижі в заможній родині: його батько був лікарем і мав власну клініку, а мати походила з родини швейцарських банкірів. Освіту він отримав у Швейцарії і в паризькому ліцеї "Ромер". У 1949 році Жан-Люк Годар поступив на філософський факультет Сорбонни і після закінчення університету отримав диплом етнографа. Захоплення кінематографом і знайомство з видатним критиком А. Базену привели його в 1959 році в «Газетт дю сінема», а через рік Годар розпочав активну співпрацю з журналом «Кайе дю сінема». У 1954 році він дебютує як кінорежисер, поставивши короткометражний фільм «Операція бетон». Що вийшов в 1959 році перший повнометражний фільм Годара - «На останньому подиху» - ознаменував собою появу у французькому кіно нового покоління кінематографістів, пізніше назвали «новою хвилею», у творчості якого головною стала тема бунтівної молоді. Наступний його фільм, «Маленький солдат», був заборонений цензурою і випущений на екрани тільки в 1963 році.
Поділитись

Новини по темі: